Tiraya Bijma

Mijn naam is Tiraya en ik werk vanaf eind 2023 op de woongroep van Amigo. Ik kende de organisatie al wat langer, omdat ik in 2019 een jaar werkzaam ben geweest op één van de logeergroepen van Amigo. Dit deed ik naast mijn studie. Nadat ik mijn studie met succes heb weten af te ronden kwam er een vacature vrij als jeugdzorgwerker voor de woongroep.

Door de gezellige en leerzame tijd die ik eerder heb gehad bij Amigo twijfelde ik niet om weer te gaan solliciteren.

In 2018 ben ik begonnen met de studie Social Work. Tijdens mijn stage bij een wijkteam in Groningen wist ik nog niet welke richting ik op wilde. Ik was nog heel erg aan het onderzoeken waar mijn interesses lagen. Toen ik ben gaan werken op de logeergroep van Amigo kwam ik erachter dat ik het heel goed kon vinden met de jongeren. Ik vind het belangrijk om een gezellige en rustige sfeer de creëren. Wat ik ook heel belangrijk vindt is dat de jongeren zich gezien voelen. Ik besteed naast aandacht geven aan de groep ook graag aandacht één op één aan de jongeren.

In 2022 heb ik een aantal maanden gestudeerd op Curaçao. Daar heb ik de Minor jeugdzorg gevolgd. Hier heb ik onder andere geleerd welke cultuurverschillen er zijn en wat voor invloed dat kan hebben op de opvoeding van jongeren. Ook heb ik veel geleerd hoe jeugdzorgwerkers daar te werk gaan en met welke dilemma’s zij te maken hebben.

Na deze ervaringen ben ik erachter gekomen dat het werken met jongeren echt iets voor mij is. Ik vind het mooi om te zien dat de jongeren stappen maken en dat je hen kan ondersteunen met allerlei dingen. Er is geen één dag hetzelfde en elke leer je steeds meer. Ik vind Amigo een fijne werkplek en er is veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Als collega’s hebben we een veilige werkomgeving gecreëerd, waardoor we allemaal open staan voor feedback en we van elkaar willen leren.