Roeline Winter

Hoi, mijn naam is Roeline. Ik werk sinds mei 2022 bij Stichting Amigo. Samen met vier collega’s mochten wij een start maken met een woongroep in Drachten. Een onwijs leuke en leerzame uitdaging!
Voordat ik bij Amigo kwam werken hen ik Toegepaste Psychologie gestudeerd. Tijdens deze studie heb ik mij gefocust op de ontwikkeling van de mens en de leefwereld van jeugd. Ik heb een specialisatie is diagnostiek gedaan en heb na mijn studie eerst een tijd in de psychodiagnostiek in een ziekenhuis gewerkt. Hier deed ik onderzoek om op die manier een diagnose te kunnen stellen bij mensen. Dit was leuk werk, maar ik miste het om in de leefwereld van jeugd aanwezig te zijn.
Bij Amigo krijg ik de mogelijkheid om mijn talenten op de groep weer in te
kunnen zetten. Dit doe ik dan ook met heel veel plezier!
Als begeleider vind ik het enorm belangrijk om mezelf naast het kind te zetten
in plaats van erboven. Ik vind het belangrijk om met het kind in gesprek te
gaan in plaats van dingen voor te leggen of op te leggen. In mijn begeleiding
stijl probeer ik ook altijd zoveel mogelijk mijzelf te blijven en stel ik
mijzelf dan ook altijd de vraag “hoe had ik dit thuis gedaan?”, dit omdat de
kinderen bij Amigo thuis zijn en dit wil ik ze ook zo laten ervaren.

Buiten mijn werk om ben ik veel bezig. Ik woon in Drachten en ben getrouwd met een hele leuke man (die ook in de zorg werkt). Ik mag graag knutselen en ben thuis altijd bezig met een projectje, zoals een fotoalbum een deken naaien of een kastje pimpen. Daarnaast mag ik graag zingen en doe ik dit in een band, je zult mij dan ook vaak horen zingen terwijl ik op de groep sta!