Petra Demmer

Mijn naam is Petra Demmer en sinds december 2021 werkzaam op groep Oosterduinen in Norg.                                 

Ik ben moeder van 2 zoons die inmiddels volwassen zijn, woon in Leeuwarden en ben een geboren Fries.

Lang geleden de HBO-J (jeugdwelzijnswerk) gevolgd, op wereldreis gegaan, gewerkt in baantje als meidenwerkster en groepsleidster op een groep voor ‘moeilijk opvoedbare’ jongens, voordat ik bij het toenmalig Bureau Jeugdzorg In Friesland terecht kwam.

Hier zo’n 20 jaar gewerkt in verschillende functies om uiteindelijk als sociaal werker jeugd in wijk/gebiedsteams te gaan werken toen deze werden opgericht. Daar veel meer in contact met gezinnen kunnen samenwerken,  met veelal ingewikkelde individuele- en gezinsproblematiek en deze waar nodig toe te leiden naar gespecialiseerde jeugdhulpverlening.

Mijn interesse is intussen verschoven naar energetisch werken, natuurgeneeswijze met een holistische kijk op de mens en haar gedrag. Wat veel meer gericht is op het versterken van de eigen kracht van de mens, haar mogelijkheden en uitgaat van gelijkwaardigheid, wat nu beter bij mij aansluit.  In mei  2022 heb ik een opleiding hierin afgerond en ben ik mijn eigen praktijk gestart als therapeut/coach.

Werken bij Amigo geeft me de mogelijkheid om weer met kinderen te werken in een meer ontspannen positieve setting en dit te combineren met een eigen praktijk.  Ook zelf wetende, als moeder van een kind met ontwikkelingsproblematiek, hoe belangrijk een stabiele logeergelegenheid is voor het gehele gezin.