Mariska Holtrop

Ik ben Mariska Holtrop ik werk sinds augustus 2023 bij Stichting Amigo.
Na 13 jaar te hebben gewerkt in een grotere organisatie, wilde ik wel eens wat anders. Met name de kortere lijntjes, waardoor er sneller en efficiënter gehandeld kan worden.

In mei 2010, tijdens het afronden van mijn MBO-studie SPW 4, ben ik gaan werken in de gehandicaptenzorg. Na 8 jaar op verschillende locaties te hebben gewerkt binnen de grote organisatie, kwam ik erachter dat mijn interesse bij de jeugdigen lag. Zo ben ik terecht gekomen op een afdeling waar ik ruim 5 jaar gewerkt heb met kinderen tussen de 8 en 18 jaar met verstandelijke beperking en bijkomende problematiek zoals ASS, Hechtingsstoornissen, HSP, ADD, agressie, Etc.

Omdat ik een persoon ben die graag meer wil weten en dieper wil graven in waar bepaald probleemgedrag vandaan komt ben ik een opleiding gestart om meer medische achtergrond te hebben, om mezelf als professional nog meer diversiteit te geven. Afgelopen jaar, eind 2022, heb ik mijn MBO 3 Verzorgende IG opleiding behaald en heb ik daarnaast ook nog mijn SKJ behaald door middel van een EVC-traject op het HBO denk- en werkniveau. Ik ben een persoon die graag uitgedaagd wordt om verder te kijken en denken dan een eerste indruk.

Verder kan ik over mezelf zeggen dat ik me graag bezighoud met creatieve activiteiten en veel buiten te vinden ben in de natuur maar ook werkzaamheden in mijn tuin een leuke bezigheid vind. Appeltaarten (en andere taarten) bakken is mijn ‘Way To Go’ voor wat ontspanning na een drukke werkdag.