Eva Lijzenga

Mijn naam is Eva Lijzenga. Geboren in Leeuwarden, getogen in Stiens (Friesland). Sinds september 2021 ben ik werkzaam bij Stichting Amigo. In de zomer van 2018 heb ik mijn HBO-diploma Social Work behaald aan de Hanzehogeschool in Groningen, waarmee ik middels een specialisatie binnen de opleiding ben afgestudeerd als jeugdzorgwerker. Daarnaast heb ik het MBO-diploma Pedagogisch Medewerker in bezit, welke ik in 2014 in Leeuwarden heb behaald. Tijdens en na deze studies heb ik diverse stages gelopen en gewerkt in de jeugdhulpverlening. Daar heb ik geleerd dat mijn hart ligt bij het werken met kinderen en jongeren.

Mijn eerste ‘grote mensenbaan’ was bij Sinne kinderopvang in Leeuwarden, waar ik 1,5 jaar op een BSO heb gewerkt als meewerkend coördinator. Hier had ik veel plezier in, maar miste toch de uitdaging. Toen besloot ik te gaan backpacken in Thailand en Laos, waar ik het een paar maanden ontzettend naar mijn zin heb gehad. Daarna was het tijd voor een nieuw avontuur en dat was werken in de jeugdhulpverlening. In de jaren erna heb ik gewerkt bij Ambiq in Hoogeveen, als pedagogisch medewerker op de zeer intensieve behandelgroepen met zowel kinderen als jongeren. En bij CareHouse in Groningen, waar groeps- en individuele begeleiding werd geboden. Op deze verschillende plekken ben ik erachter gekomen wat bij mij past en ook wat niet bij mij past.

Nu werk ik met veel plezier als jeugdzorgwerker op de logeergroep in Norg en ben invaller op onze woongroepen. Als persoon en ook als hulpverlener ben ik zorgzaam en kan ik mij goed inleven in de ander. Graag wil ik de ander en zijn gedrag begrijpen. Wat ik belangrijk vind; dat een ander zichzelf kan en mag zijn en plezier hebben. Ik hoop kinderen en jongeren te kunnen motiveren en stimuleren het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zich op een prettige manier kunnen ontwikkelen tot een zelfstandig individu.