FAQ - veelgestelde vragen

Waarom is mijn kind bij Amigo op het juiste adres?
Amigo is een professionele organisatie die zich inzet voor kinderen met gedragsstoornissen. Wij creëren een veilige en huiselijke omgeving waarin de kinderen zichzelf kunnen zijn. Hierdoor kunnen ze een leuk weekend hebben waarin plezier voorop staat. De medewerkers van Amigo hebben allen verschillende opleidingen en achtergronden, maar hebben gemeen dat hun hart bij de kinderen ligt en dat ze zich volop inzetten voor een leuk weekend.

Hoe zit het met de veiligheid binnen Amigo?
De locaties waar wij de kinderen opvangen zijn van alle gemakken voorzien en elk weekend weer wordt er aandacht besteed aan veiligheid. De tuin waarin de kinderen kunnen spelen is afgebakend en dusdanig ingericht dat de begeleiders vanuit huis bijna de hele tuin kunnen zien. Er is altijd toezicht op de kinderen, dus als er iets gebeurt is er snel iemand in de buurt.
Het spreekt voor zich dat de locaties voldoen aan brandveiligheidseisen en dat gevaarlijk materiaal (tuingereedschap, scherpe messen, etc.) veilig opgeborgen liggen.

Is het een probleem als mijn kind geen of slechte ervaringen heeft met eerdere (logeer)kampen?
Bij Amigo staan de kinderen centraal en kijken wij vooral naar mogelijkheden, maar ook naar eventuele beperkingen van ieder kind. Wanneer uw kind geen of slechte ervaring heeft met (logeer) kampen zullen wij hier extra aandacht aan besteden. In het weekend of de vakantie dat uw kind voor het eerst komt, houden we uw kind extra in de gaten en zorgen we ervoor en dat het voldoende aandacht krijgt. Kinderen mogen in een weekend of vakantie, wanneer de situatie dat toelaat, altijd naar huis bellen! Vaak maken we hier met ouders afspraken over, zodat ook uw zoon of dochter weet waar hij of zij aan toe is.

Eventuele overige moeilijkheden worden besproken met de hoofdgroepsleider die op dat moment aanwezig is. Samen met ouders en kind zoekt de groepsleider dan naar een passende benadering of oplossing. Ook wanneer ouders het moeilijk vinden om hun kind voor het eerst een weekend niet thuis te hebben, kunnen afspraken gemaakt worden. Zo kunnen we bijvoorbeeld afspreken dat er op bepaalde tijdstippen gebeld wordt om even kort te vertellen hoe het weekend tot dan toe is verlopen. Wanneer er iets dringends aan de hand is, kunt u altijd contact opnemen met de hoofdgroepsleider.

Hoe gaat het in een weekend of vakantie met de medicatie van mijn kind?
Veel kinderen bij Amigo hebben medicatie. Aan het begin van het weekend noteren we wie wanneer welke medicatie moet krijgen en eventuele bijzonderheden of bijwerkingen hiervan. De hoofdgroepsleider heeft ervaring met het geven van medicatie en weet van veel medicatie het een en ander af. Wanneer er onduidelijkheden of moeilijkheden zijn omtrent het innemen van medicatie, zal de hoofdgroepsleider als dat nodig is contact met u opnemen.